RU EN Contactează-ne!
ContactContact BirouBirou

Susținem studenții de la Limbi Străine, în parteneriat cu ASLS

Home » Uncategorized @ro » Susținem studenții de la Limbi Străine, în parteneriat cu ASLS

Din dorința de a sprijini studenții și a încuraja excelența, echipa Academiei de Traduceri a fost prezentă la Seminarul Introductiv al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, organizat de către Asociația Studenților la Limbi Străine (ASLS), mulțumită parteneriatului cu aceștia.

dsc-0618Evenimentul a reunit peste 300 de studenți proaspăt intrați la facultate, curioși să descopere cum va fi viața de student, dar și care sunt perspectivele lor de angajare după terminarea celor trei ani de facultate. Sorina Broască, absolventa facultății și reprezentanta echipei Academiei de Traduceri le-a vorbit despre ce înseamnă să fii traducător și cum te poți pregăti, încă din facultate, astfel încât să transformi pasiunea pentru o limbă străină într-o carieră.

Să ne imaginăm că ai absolvit deja Facultatea de Limbi Străine și ești pasionat de traduceri, cuvinte și de cultură. Se spune că, dacă nu vrei să muncești nici măcar o zi în viața ta, e înțelept să faci ce îți place cel mai mult. Și totuși… o carieră implică ieșirea din zona de confort, dedicare, eforturi constante și, bineînțeles, pasiune – multă pasiune. Ea te va ajuta să îți alimentezi eforturile pe care trebuie să le depui pentru a-ți urma țelul. Dar, uneori, după terminarea facultății, cariera implică abordarea unor sfere de activitate pentru care poate că nu ne-a pregătit nimeni.dsc-0885

Cariera de traducător îți va aduce varietate și specializare în același timp. Dacă vrei ca fiecare zi să îți aducă noi provocări și să îți pună rotițele în mișcare, să te facă să cauți și să te informezi constant, atunci meseria de traducător e pentru tine! Vei lucra, pentru început, la proiecte din tot felul de domenii și, dacă vei dori, în timp îți vei găsi o nișă pe care să o aprofundezi, în care vei deveni expert. 

În facultate vei traduce preponderent literatură. Există o astfel de nișă și în contextul real de lucru, reprezentată de edituri. În cazul în care esti atras de alte domenii, te poți orienta către legal și business, medical, marketing și comunicare, tehnic. Indiferent de domeniul pe care il vei alege, poți opta pentru a lucra de acasă sau de la birou, ca angajat sau freelancer.

Află aici mai multe detalii despre oportunitățile de carieră ca traducător.

Iată care sunt cei 10 pași către o carieră de traducător, pe care i-am recomandat studenților prezenți! Click!

05-10-2016
Plata securizata