RU EN Contactează-ne!
ContactContact BirouBirou
Suntem online

Procură Auto Turcia. Acte necesare și Procedura

Home » Procură Auto Turcia. Acte necesare și Procedura

Trimite-ne solicitarea ta
și află rapid cât costă!

Vreau ofertă

Ne ocupăm de toate formalitățile!

Consiliere gratuită. Orice document.

  • Câștigă timp! Plătește Online.
  • Comandă simplu și rapid.
  • Experiență din 2005.

Vrei să călătorești în Turcia cu mașina, iar aceasta nu îți aparține căci se află în proprietatea unei alte personae/ societăți sau este achiziționată în leasing?

Atunci aveți nevoie de o procură/ împuternicire de la proprietarul mașinii sau de la firma de leasing.

Imputernicirea este un document ce reprezintă acordul proprietarului pentru că mașina lui să poată fi condusă pe teritoriul Turciei de către o altă persoană. Această împuternicire se traduce în limba turcă de către un traducător autorizat de către Ministerul Justiției și recunoscut de Consulatul Turciei în România.

De regulă, întreaga procedură  durează 2-3 zile, așa că ia în calcul acest termen pentru a nu fi ulterior presat de timp.

 

Cum poti obține împuternicirea auto pentru Turcia?

Important este să nu plecați la drum fără a avea acest document deoarece riscați să fiți întors de la vamă.

Efectuăm această procedură pentru deplasarea în Turcia cu usurință pentru clienți, indiferent de localitatea dvs, fără să fiți nevoiți să vă deplasați.

Documentele finale se livrează prin curier rapid la domiciliul dumneavoastră.

Ai întrebări? Contactează-ne! 

Recomandări de călătorie

Sursa: Ambasada României din Turcia

Traficul auto

Codul circulaţiei rutiere şi semnalizarea rutieră în Turcia sunt conforme cu reglementările internaţionale.

Detalii suplimentare

Reţeaua de drumuri este bine dezvoltată, cu noi autostrăzi, unele terminate altele în construcţie. O mare parte a drumurilor naţionale importante sunt cu două benzi pe sens.

La intrarea în Turcia, detaliile autoturismului vor fi înregistrate în paşaportul şoferului, prin aplicarea unei ştampile. Această înregistrare conţine şi data până la care puteţi conduce pe teritoriul Turciei.

Este important de reţinut faptul că persoana care a intrat în Turcia cu autoturismul, trebuie să şi iasă de pe teritoriul acestei ţări  cu acelaşi mijloc de transport. Dacă renunţaţi la ea în timpul şederii, veţi avea nevoie de documente speciale care să ateste că nu aţi vândut-o în Turcia. În acest sens, autorităţile locale vor emite un certificat pe care va trebui să-l aveţi asupra dvs. permanent.

Documente necesare pentru deplasarea cu autoturismul:

În cazul în care călătoriţi în Turcia cu un autovehicul, condus de către o altă persoană decât proprietarul acestuia, intrarea în Turcia va fi permisă de către Autorităţile vamale numai după prezentarea următoarelor documente:

Precizările de mai sus sunt valabile şi pentru persoanele care deţin un autoturism achiziţionat în leasing.

Conform Acordului internaţional Interbus, la care au aderat atât România cât şi Turcia, în cazul în care conduceţi un microbuz cu peste 9 locuri (inclusiv şoferul) care nu face curse regulate, ci în mod ocazional, este necesar să aveţi o licenţă Interbus.

În cazul în care conduceţi un microbuz care efectuează curse regulate în Turcia trebuie să obţineţi în prealabil, de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România, documentele necesare pentru transport internaţional.

Ce spun clienții

“Academia de Traduceri a devenit partenerul nostru, întrucât a contribuit la succesul afacerii noastre. Sunt foarte flexibili și disponibili la orice oră pentru a prelua și preda lucrările traduse, în pofida faptului ca lucrăm peste program, iar exigențele noastre sunt foarte mari.”

BLOM, Norvegia
lider european în măsurători terestre, cadastru și inginerie

“Avantajul colaborării cu Academia de Traduceri este faptul că deadline-urile sunt mereu respectate. Beneficiem întotdeauna de o ofertă specială și livrare la sediul nostru a documentelor traduse.”

IMSAT, România
Echipamente industriale, structuri metalice, instalații electrice

“Încă din anul 2011 Academia de Traduceri este partenerul nostru în ceea ce privește serviciile de traduceri medicale, dând dovadă de promptitudine și seriozitate.”

BIOFARM, România
producător de medicamente

“Academia de Traduceri efectuează traduceri de calitate la cel mai înalt nivelreușind să respecte dead-line-urile noastre stricte, de asemenea apreciem respectarea confidențialității.”

SATEK, Turcia
sisteme electronice pentru construcții și clădiri

“Pentru afacerea noastră profesionalismul este cel mai important factor. Pe parcursul colaborării noastre cu Academia de Traduceri am fost foarte mulțumiți de serviciile acestora. Apreciem în special calitatea traducerilor efectuate și sistemul flexibil de colaborare și plată prin transfer bancar, ceea ce este important pentru orice companie.”

EUROPA GRUP, Lituania
Dezvoltator imobiliar

“Academia de Traduceri ne-a oferit servicii de interpretariat la multe evenimente organizate de noi. Profesionalismul și seriozitatea de care au dat dovada i-au transformat în partenerii noștri de încredere.”

EVENSYS, România
companie specializată în organizarea evenimentelor business

“Calitatea este peste așteptări. După un contract internațional în valoare de 2 mil. de euro, pierdut din cauza unei traduceri greșite de un traducător fără experiență, mi-am dat seama cât de important e să lucrez doar cu cei mai buni traducătoriIrina de la Academia de Traduceri cunoaște foarte bine domeniul juridic.”

Bogdan Oprescu, Manager Proiecte Internaționale
Casa de avocatură, specializată în drept comercial și taxe, Cluj-Napoca

“Raport excelent  calitate-preț. Am negociat un preț foarte bun, iar volumul de sute de pagini ne este livrat foarte rapid. În pofida termenelor limită foarte restrânse, reușim de fiecare dată să avem cataloagele de prezentare traduse  la începutul târgurilor de turism. Merci, Dana!

Doina Grigoraș, Business Developer
TEZ TOUR, București
lider în turismul internațional

”Academia de Traduceri realizează pentru noi traduceri ale documentelor de legislație sanitar-veterinara în termene foarte scurte și de o calitate foarte bună.”

Cornelia Biltiu Daneus, Director
Autoritatea Sanitară Veterinară,
Guvernul României

“Suntem o companie multinațională și lucrăm doar cu cei mai buni furnizori de pe piața locală. Dintre toate companiile cu care am lucrat, Academia de Traduceri s-a dovedit a fi cea mai profesionista. Parteneriatul nostru durează încă din 2008.  Nu credeam că un singur furnizor va putea face față unui volum atât de mare de traduceri.”

Corina Munteanu, Procurement Manager
Oil & Gas Company

“Am redus costurile cu 30%  datorită faptului că nu a fost nevoie ca angajații noștri să verifice traducerile tehnice efectuate de Academia de Traduceri, revizia acestora ne-a fost oferită gratuit de aceștia.  Se simte că Angela, Project Managerul cu care țin legătura, e traducător și un expert lingvist profesionist.”

Ionuț Vrâncean, Manager de Calitate
Multinațională în Industria Auto

“Wow client service policy as usual! Thank you Academy of Translations for professional services in Japanese and Chinese. It’s very hard to find good translators for these rare languages. Due to communication by skype andwhatsapp I didn’t feel the geographical distance between us. “

Anna Ceachirova,
Online Marketing Specialist
Enteprenor, Malaysia

“Am economisit timp și bani, întrucât nu a fost nevoie să ne deplasăm la sediul traducătorilor, la notar și Camera Notarilor pentru apostile.  Beneficiem de servicii complete cu livrare  la biroul nostru.  Business Developer-ul cu care țin legătura a lucrat în banking și are studii economice, fiind bine familiarizată cu domeniul în care activăm.”

Oana Dobre, Expert Finanțe/ Bănci,
Bancă Internațională

“Am fost plăcut surprins de rapiditatea preluării și finalizării comenzii, dar și de amabilitatea Account Managerilor de la Academia de Traduceri. Am rămas client fidel încă din 2010. Chiar daca proiectele mele sunt foarte complexe și necesită atenție deosebită la detalii, de fiecare dată traducerile au fost impecabile, iar eu am fost tratat cu multă răbdare și profesionalism.”

Nicolae Voinea, Arhitect Șef/ Inginer Construcții Civile

“Din cauza complexității proiectelor și a documentelor needitabile, ne-a fost foarte dificil să găsim un furnizor de traduceri la nivelul exigențelor noastre. Faptul că printre traducătorii Academiei erau și câțiva medici de profesie s-a simțit imediat în calitatea și specializarea traducerilor.” 

Doru Oprea, Director Relații Internaționale, Societate Pharma& Echipamente Medicale

De 15 ani suntem
alegerea #1 a clienților
  • Câștigă timp! Comandă simplu și rapid
  • 340 de traducători autorizați
  • Plată online
  • Totul într-un singur loc: traducere autorizată, legalizată, apostilată
  • Toate limbile de circulație internațională
  • Livrare oriunde în lume
  • Sediu ultra-central în București
18652 de clienți mulțumiți, inclusiv din Forbes 500
De15
ani
Traducem planurile tale în succes!

Academia de Traduceri a fost fondată în 2005 de un singur traducător. Astăzi suntem o echipă de 340 de traducători autorizați în toate limbile de circulație internațională.

Echipa Academia de Traduceri Află mai multe
Plata securizata