RU
ContactSună BirouBirou
Suntem online
Home » Procură Auto Turcia. Acte necesare și Procedura

Procură Auto Turcia. Acte necesare și Procedura

Servicii complete de traduceri. Toate limbile autorizate. Orice document.
Trimite-ne solicitarea ta și află rapid cât costă!
Experiență din 2005
Comanzi simplu și rapid
340 de traducători autorizați
Plată online
Vrei să călătorești în Turcia cu mașina, iar aceasta nu îți aparține căci se află în proprietatea unei alte personae/ societăți sau este achiziționată în leasing?

Vrei să călătorești în Turcia cu mașina, iar aceasta nu îți aparține căci se află în proprietatea unei alte personae/ societăți sau este achiziționată în leasing?

Atunci aveți nevoie de o procură/ împuternicire de la proprietarul mașinii sau de la firma de leasing.

Imputernicirea este un document ce reprezintă acordul proprietarului pentru că mașina lui să poată fi condusă pe teritoriul Turciei de către o altă persoană. Această împuternicire se traduce în limba turcă de către un traducător autorizat de către Ministerul Justiției și recunoscut de Consulatul Turciei în România.

De regulă, întreaga procedură  durează 2-3 zile, așa că ia în calcul acest termen pentru a nu fi ulterior presat de timp.

Cum poti obține împuternicirea auto pentru Turcia?

  • Solicită împuternicirea de la firma de leasing, de la societatea proprietară sau de la proprietarul persoană fizică.
  • Documentul trebuie să conțină următoarele informații: datele firmei și numele reprezentantul său legal, datele din pașaport ale persoanei împuternicite, dar și datele de identificare ale autoturismului. Trebuie menționate și datele de valabilitate ale împuternicirii cât și faptul că aceasta este necesară autorităților vamale.
  • Ca să simplificați lucrurile, ne puteți contacta și vă putem oferi noi un model de împuternicire, care este agreat de către Consulatul Turciei.
  • Ulterior trebuie doar să o completați și de restul ne ocupăm noi!

Important este să nu plecați la drum fără a avea acest document deoarece riscați să fiți întors de la vamă.

Efectuăm această procedură pentru deplasarea în Turcia cu usurință pentru clienți, indiferent de localitatea dvs, fără să fiți nevoiți să vă deplasați.

Documentele finale se livrează prin curier rapid la domiciliul dumneavoastră.

Recomandări de călătorie

Sursa: Ambasada României din Turcia

Traficul auto

Codul circulaţiei rutiere şi semnalizarea rutieră în Turcia sunt conforme cu reglementările internaţionale.

Detalii suplimentare

Reţeaua de drumuri este bine dezvoltată, cu noi autostrăzi, unele terminate altele în construcţie. O mare parte a drumurilor naţionale importante sunt cu două benzi pe sens.

La intrarea în Turcia, detaliile autoturismului vor fi înregistrate în paşaportul şoferului, prin aplicarea unei ştampile. Această înregistrare conţine şi data până la care puteţi conduce pe teritoriul Turciei.

Este important de reţinut faptul că persoana care a intrat în Turcia cu autoturismul, trebuie să şi iasă de pe teritoriul acestei ţări  cu acelaşi mijloc de transport. Dacă renunţaţi la ea în timpul şederii, veţi avea nevoie de documente speciale care să ateste că nu aţi vândut-o în Turcia. În acest sens, autorităţile locale vor emite un certificat pe care va trebui să-l aveţi asupra dvs. permanent.

Documente necesare pentru deplasarea cu autoturismul:

În cazul în care călătoriţi în Turcia cu un autovehicul, condus de către o altă persoană decât proprietarul acestuia, intrarea în Turcia va fi permisă de către Autorităţile vamale numai după prezentarea următoarelor documente:

  • Documentele autovehiculului, inclusiv asigurarea internaţională tip carte verde;
  • Împuternicire (procură), tradusă în limba turcă, din partea proprietarului autoturismului (persoană fizică sau juridică), pentru a putea conduce autoturismul respectiv din România în Turcia şi retur. Atenţie! Procura trebuie să fie tradusă de către un traducător autorizat, autentificată la notar şi apostilată.
  • Pentru autoturismele închiriate, trebuie să prezentaţi contractul de închiriere şi traducerea acestuia în limba turcă, legalizată şi apostilată.

Precizările de mai sus sunt valabile şi pentru persoanele care deţin un autoturism achiziţionat în leasing.

Conform Acordului internaţional Interbus, la care au aderat atât România cât şi Turcia, în cazul în care conduceţi un microbuz cu peste 9 locuri (inclusiv şoferul) care nu face curse regulate, ci în mod ocazional, este necesar să aveţi o licenţă Interbus.

În cazul în care conduceţi un microbuz care efectuează curse regulate în Turcia trebuie să obţineţi în prealabil, de la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România, documentele necesare pentru transport internaţional.

Trimite solicitarea și află rapid cât costă

+4 074919 4313

office@academiadetraduceri.ro

București, Lângă metrou Universitate, Nicolae Bălcescu nr. 18, bloc Dalles

Trimite solicitarea și află rapid cât costă

+4 074919 4313

office@academiadetraduceri.ro

București, Lângă metrou Universitate, Nicolae Bălcescu nr. 18, bloc Dalles

18652 de clienți mulțumiți, inclusiv din Forbes 500

Ce spun clienții

“Am economisit timp și bani, întrucât nu a fost nevoie să ne deplasăm la sediul traducătorilor și la notar pentru legalizare. E foarte comod si eficient.”

”Foarte multumita de rapiditatea cu care mi-au raspuns la solicitari si m-au ajutat. Recomand tuturor sa foloseasca Academia de Traduceri. Lucreaza si cu oameni din afara tarii, am facut totul pe e-mail si am fost placut impresionata.”

“Aveam nevoie de traducerea urgentă în aceeași zi a actelor mele de studii pentru a depune dosarul. Daria, din cadrul Academiei de Traduceri, nu doar că mi-a tradus și legalizat actele în doar câteva ore, dar a și expediat dosarul cu un curier rapid internațional. Astăzi sunt studentă la prestigioasa universitate.”

De ce ne aleg clienții

Managementul calității serviciilor: ISO 9001

Calitatea traducerilor. Standardul European în traduceri ISO 15038

Autorizați de Ministerul Justiției

Securitatea fizică a actelor. Confidențialitate. DGPR

Academia de Traduceri a fost fondată în 2005 de un singur traducător. Astăzi suntem o echipă de 340 de traducători autorizați în toate limbile de circulație internațională.