Academia de Traduceri
Contactează-ne
EN | contactează-ne
Sună Mail
Îți răspundem instant la orice întrebare

Traduceri autorizate

Home » Traduceri autorizate

Află cât costă traducerea și când e gata.

Răspundem în maximum 15 minute.

Contactează-ne!

 

Departamentul de Traduceri Autorizate

 • 340 de traducători și revizori autorizați
 • Traduceri în orice limbă
 • Orice domeniu de activitate și orice specializare
 • Experiență de peste 11 ani
 • Comenzi din orice localitate a României sau din străinătate
 • Livrare rapidă, inclusiv prin curierat național sau internațional
 • Plata și prin e-banking
 

Academia de Traduceri reprezintă o echipă de traducători și revizori specializați, o comunitate, mai mult decât ”un birou de traduceri”. Suntem prima companie din România care are departamente lingvistice, pentru fiecare limbă, și departamente specializate, pentru fiecare domeniu de activitate. Cele mai căutate traduceri sunt: traduceri tehnice, traduceri medicale, traduceri juridice, traduceri economice și financiare, traduceri website, traduceri de marketing și PR.

Departamentul de Traduceri Autorizate este coordonat de un expert lingvist și de un Project Manager cu experiență de peste 5 ani. Toți traducătorii și interpreții noștri sunt autorizați de Ministerul Justiției și au experiență de peste 10 ani.

 

Ce înseamnă traduceri autorizate?

Traducerea autorizată este acea traducere care are ștampila și semnătura traducătorului autorizat care a efectuat traducerea, respectiv are la finalul documentului încheierea prin care traducătorul certifică exactitatea traducerii. Traducerile autorizate sunt traducerile efectuate de către un traducător autorizat de Ministerul Justiției. Traducerile pot deveni autorizate chiar dacă nu au fost efectuate de un traducător autorizat doar în cazul în care textul sau documentul în cauză a fost revizuit şi verificat de către un traducător autorizat, care, în urma verificării şi corectării documentului, îl vizează prin ştampilarea şi semnarea acestuia. Traducătorul autorizat confirmă că traducerea este corectă şi prin traducere nu s-a modificat conţinutul textului iniţial şi/sau schimbat sensul anumitor cuvinte sau fraze. Traducătorii autorizaţi sunt traducătorii recunoscuţi de Ministerul Justiţiei și care dețin o autorizație în acest sens prin care le-a fost recunoscută competenţa de a efectua traduceri autorizate şi a oferi servicii de interpretariat în una sau mai multe combinații lingvistice.

Doar traducerile autorizate pot fi legalizate de către un notar, astfel devenind traduceri legalizate. Când vorbim de traduceri autorizate, trebuie să le diferențiem de traducerile legalizate, traducerile simple și traducerile online. Traducerea legalizată este acea traducere care are pe ultima pagină încheierea de legalizare a unui notar public. Încheierea de legalizare a notarului certifică faptul că semnătura traducătorului este autentică și că traducătorul deține o autorizație emisă de Ministerul Justiției. Se pot legaliza doar traduceri autorizate făcute de un traducător autorizat. Pentru a putea legaliza o traducere este nevoie de prezentarea documentelor în original în faţa notarului.

 

Care sunt etapele unei traduceri autorizate?

 • Traducerea documentelor de către un traducător autorizat de Ministerul Justiției din România
 • Pregătirea de către Academia de Traduceri a documentelor pentru autorizarea traducerii

 

SERVICII GRATUITE, incluse în prețul traducerii legalizate oferite de Academia de Traduceri

 • Autorizarea traducerilor de către un traducător autorizat de Ministerul Justiției
 • Pregătirea actelor pentru autorizarea traducerilor
 • Consultanța privind procedura de autorizare a traducerilor
 • Scanarea, printarea, copierea traducerilor
 

Părerea clienților

”Foarte multumita de rapiditatea cu care mi-au raspuns la solicitari si m-au ajutat. Recomand tuturor sa foloseasca Academia de Traduceri. Lucreaza si cu oameni din afara tarii, am facut totul pe e-mail si am fost placut impresionata.”

Tina Olaru

“Am economisit timp și bani, întrucât nu a fost nevoie să ne deplasăm la sediul traducătorilor și la notar pentru legalizare. E foarte comod si eficient.”

Oana Dobre, Expert Finanțe/ Bănci,
Bancă Internațională

Peste 5000 de clienți mulțumiți, inclusiv din Forbes 500

Vezi ce spun clienții

Apariții în presă

Rapid
Plata online
Plata securizata