RU EN Contactează-ne!
ContactContact BirouBirou

5 locuri pe care trebuie să le vizitezi în Riga, Letonia

Home » Blog » 5 locuri pe care trebuie să le vizitezi în Riga, Letonia

În fiecare an, pe 18 noiembrie, Letonia sărbătorește ziua în care, în 1918, a devenit stat independent. Iar pentru a le face o surpriză colaboratorilor noștri letoni, am declarat Letonia Țara Lunii Noiembrie la Academia de Traduceri.
Noi ne-am îndrăgostit de această țară, iar dacă vă faceți planuri de plecare pentru sărbători, dar nu v-ați decis încă asupra destinației de vacantă, vă recomandăm un loc pe care sigur nu îl veți uita: Riga – cel mai mare oraș din zona Baltică și capitala Letoniei. Iată 5 locuri pe care nu trebuie să le ratați aici:

1. Catedrala din Riga (Domul)
O clădire impresionantă, construită în anul 1211. Este cunoscută pentru turnul său înalt de 15 metri, orga inaugurată în 1884 și cele 3 altare minunat sculptate. Din fericire, intrarea este liberă, însă fotografierea și filmările în incinta clădirii sunt interzise.

2. Casa Capetelor Negre
A fost construită ca reședință a unei bresle de comercianți germani necăsătoriți, în secolul XIV-lea. Și are o istorie interesantă: în 1941, clădirea a fost bombardată de trupele germane, în 1948 a fost demolată de trupele sovietice. În 1999, Casa a putut fi vizitată din nou, după lucrări complete de reconstrucție care au avut la bază planul original al clădirii.

3. Muzeul Art Nouveau
Riga este supranumită capitala mondială Art Nouveau, curent artistic și arhitectural care s-a manifestat mai ales la începutul secolului XX. Există peste 800 de clădiri monumentale în stil Art Nouveau aici și sigur nu vreți să ratați o vizită la muzeul dedicat acestui curent artistic.

4. Turnul bisericii Sf. Petru
Aici te vei bucura de o vedere 360 impresionantă asupra orașului și te vei afla într-una din cele mai importante clădiri ale capitalei Letoniei.

5. Muzeul de Etnografie
Dacă sunteți curioși să aflați cum trăiau letonii odinioară și să vedeți 118 locuințe cu istorie, trebuie să vizitați muzeul de etnografie din Riga, construit în 1924 și aflat într-o pădure de pini de aproape 88 de hectare. Cu siguranță vă va aduce aminte de Muzeul Satului din București.

Tags: , , , , ,
21-11-2013
Plata securizata