RU EN Contactează-ne!
ContactContact BirouBirou

Academia de Traduceri după 15 ani. Mulțumim Ziarul Financiar pentru Interviul ZF Live.

Home » Blog » Academia de Traduceri după 15 ani. Mulțumim Ziarul Financiar pentru Interviul ZF Live.

Irina Rahmanov, traducător autorizat și fondatoare a Academiei de Traduceri, a fost invitată vineri, 22 februarie 2019, la emisiunea ZF Live, unde a povestit despre succesul celor 15 ani de activitate ai Academiei. 

În cardul interviului Irina a vorbit despre lansarea, în acest an, cu ocazia parteneriatului cu Universul Juridic, a departamentului „Traduceri Juridice” dedicat avocaților și juriștilor. Astfel, Academia de Traduceri va fi și mai aproape de comunitatea juridică din București prin beneficiile create.

După 15 ani de activitate, Academia de Traduceri și-a consolidat departamentul dedicat companiilor, prin soluțiile oferite acestora: livrare prin curierat, servicii certificate în managementul calității, promptitudine și soluții personalizate fiecărei firme în parte.

Cei 340 de traducători autorizați din cadrul Academiei traduc săptămânal un volum de acte și pentru persoane fizice, pentru care websiteul www.academiadetraduceri.ro a oferit posibilitatea plății online cu cardul bancar și plasarea comenziirapid. Răspunsul prompt la solicitări și locația ultracentrală a sediului din blv. Nicolae Balcescu 18, Universitate, București, contribuie la creșterea numărului clienților în fiecare an.

Serviciile Academiei de Traduceri sunt traduceri autorizate, legalizate, aplicarea apostilei, interpretariat și supralegalizare. Plata se poate face la sediu prin pos cu card sau în numerar sau online pe site sau OP. Traducerile pot fi livrare prin curier în țară sau străinătate.

„Pentru noi contează foarte mult să oferim servicii de calitate! Traducem în aproximativ 35 de limbi autorizate de Ministerul Justiției. Solicitările de traduceri  mai deosebite sunt pentru limbile daneză, norvegiană, lituaniană etc.”

Totodată, Irina Rahmanov a efectuat împreună cu colegele sale un calcul din care rezultă, conform bazei de date a Ministerului Justiției că în prezent există peste 37.000 de traducători autorizați, iar 90% sunt femei. 

„Tot mai multe femei preferă această profesie pentru că pot lucra de acasă  și să petreacă mai mult timp cu familia, cu copiii. Ele au posibilitatea de a-și gestiona mai bine timpul și programul de lucru.”

Irina Rahmanov a vorbit în cadrul interviului și despre câștigurile unui traducător pentru limbile europene. Un traducător pentru limbile franceza sau engleză poate câștiga aproximativ între 400 și 1000 euro, dacă traduce 10 pagini pe zi. Dacă traducătorul efectuează mai mult de 10 pagini pe zi sau este autorizat pe o limba rară- câștigurile sunt mai mari.

Obiectivul Academiei de Traduceri pentru următorii ani: să fie în continuare aproape de companii și de persoanele fizice prin oferirea de beneficii și servicii de calitate. 

Tags: , , ,
02-05-2019
Plata securizata