RU EN Contactează-ne!
ContactContact BirouBirou

Ce nu știai despre Moș Nicolae

Home » Blog » Ce nu știai despre Moș Nicolae

Sfântul Nicolae este sărbătorit în multe țări din Europa și din întreaga lume în data de 6 decembrie a fiecărui an. Cunoscut în principal datorită legendei lui Moș Nicolae, ascunde multe alte lucruri interesante…

mos nicolae

1. Recunoscut ca sfânt încă din secolul al VI-lea, Sf. Nicolae s-a născut în anul 280 în localitatea Patara, provincia Lichia (pe atunci teritoriu grecesc), din partea asiatică a Turciei de astăzi. Episcopul de Mira s-a stins din viață pe 6 decembrie, dată ce este păstrată vie și astăzi de creștinătate.
2. De origine greacă, numele Nikolaos este format din cuvintele „nike” – victorie și „Jaos”-popor și poate fi interpretat cu sensul de „om ce face parte dintr-un popor victorios” sau „victoria poporului”.
3. în România, cea mai veche denumire a Sfântului Nicolae este Sân Nicoară, o posibilă derivație din latinescul „Sanctus Nicolaus”.
4. Denumirea lui Moș Crăciun din limba engleză – Santa Claus, provine din numele olandez al Sfântului Nicolae „Sinterklaas’, adică „Sfantul Klaus”.
5. Relicvele Sfântului Nicolae sunt păstrate în Italia, în biserici din Bari și Veneția. În România, la Biserica Sfântul Gheorghe Nou din București, se află mâna Sfântului Nicolae, moaștele fiind dăruite chiar de Mihai Viteazul bisericii.

06-12-2013
Plata securizata