RU EN Contactează-ne!
ContactContact BirouBirou
Suntem online

Responsabilitate sociala

Home » Blog » Responsabilitate sociala

 

CSR sau Corporate social responsibility (in traducere: Responsabilitatea sociala la nivel de corporatie) este o forma de politica sociala aplicata in mediul de business.

Redus la esenta, un program de CSR inseamna includerea deliberata a interesului public in procesul de luare a deciziilor din cadrul unei corporatii alaturand alti doi termeni celui de Profit, Oamenii si Mediul.

In principiu, programele de CSR functioneaza ca niste mecanisme autoreglante prin care o corporatie poate tempera efectele activitatii sale asupra mediului natural, mediului etic si asupra normelor juridice. In realitate insa se poate observa ca multe din aceste tipuri de politici sunt menite sa mascheze sau sa repare respectivele efecte de multe ori nocive.

Propuneri reale de tip CSR, prin care corporatiile pot fi atrase cu toata forta lor sa slujeasca unui interes public, sunt mai mult decat binevenite. Orice initiativa de acest fel poate porni de la un nivel nesemnificativ pentru a dobandi o amploare de neimaginat in stadiul incipient. Mai ales in timpuri de criza, policile de tip CSR pot fi privite ca o forma de voluntariat din partea unor actori economici de maxima statura care pot influenta cursul evenimentelor in asa fel incat sa slujeasca si interesului public, nu numai interesului actionarilor.

Tags:
26-07-2011
Plata securizata