Top 3 diferente intre marketing si vanzari
Nu am fi putut rata unul dintre cele mai importante evenimente de business din aceasta perioada! Asa ca, intre 17 si 18 septembrie, Academia de Traduceri a participat la conferinta Marketing B2B, in calitate de partener Evensys.
In cadrul evenimentului au fost prezentate strategii eficiente prin care companiile isi pot promova serviciile si produsele. Invitat la eveniment a fost si Alfons Ameel (Managing Director, Biznessence), cu o experienta profesionala de peste 24 de ani, in diferite industrii. Acesta a prezentat diferentele dintre marketing si vanzari, pe care companiile ar trebui le aiba in vedere pentru a-si atinge obiectivele propuse. Alfons Ameel si ceilalti vorbitori internationali au fost asistati de interpretii nostri, care au facilitat comunicarea intre invitati.
Chiar daca si marketingul si vanzarile urmaresc cresterea venitului unei companii, exista cateva diferente intre cele doua tipuri de activitati, de care ar trebui sa tinem cont daca ne dorim ca afacerea noastra sa aiba succes:
- Marketingul este arta si stiinta de a convinge clientii sa cumpere, in timp ce vanzarile reprezinta procesul final al unei tranzactii in care se obtine un contract sau un acord semnat.
- Marketingul identifica nevoile targetului, atat cele actuale cat si cele ce pot aparea pe viitor si are o strategie pe termen lung, ce raspunde acestor nevoi. Atentia este indreptata catre client si realizarea de produse care satisfac nevoile acestuia. Vanzarile, in schimb, fac ca cererile clientului sa se potriveasca ofertei de produse din prezent a companiei. Atentia, in acest caz, este indreptata catre volumul de vanzari.
- Marketingul cladeste drumul prin care compania ajunge la client, printr-un proces de durata. Vanzarile reprezinta un proces tranzactional, care se desfasoara pe o perioada mult mai scurta.
Desi, intr-o companie, marketingul si vanzarile sunt departamente diferite, ele nu trebuie sa actioneze in totalitate separat. Iar pentru ca organizatia sa obtina rezultatele dorite, intr-un mod eficient, cele doua departamente trebuie sa comunice in permanenta.