RU EN Contactează-ne!
ContactContact BirouBirou

5 lucruri amuzante pe care nu le ştiaţi despre Spania

Home » General » 5 lucruri amuzante pe care nu le ştiaţi despre Spania

Când spunem climă blândă, fiestas şi festivaluri pline de culoare sau flamenco, ne gândim la… Spania, aţi ghicit! Şi pentru că sunt multe lucruri fascinante de aflat despre această ţară, am adunat câteva dintre ele în acest articol:

 1. Numele ţării provine din cuvântul punic „span”, din care a derivat latinescul „Hispania” ce înseamnă tărâmul iepurilor, animale care se găsesc din abundenţă aici. Unele monede din perioada Imperiului Roman vedeau personificarea Hispaniei ca o femeie aşezată, cu un iepure la picioarele ei.

  1

 2. Spania este ţara cu cel mai mare număr de baruri, cafenele şi restaurante din Uniunea Europeană: 344.426! Există un bar la 132 de persoane, în timp ce România are un bar la 1.295 de persoane. 

  2

   

 3. Zâna măseluță nu este recunoscută în Spania şi nici nu ar avea de ce. Spaniolii se mândresc cu un personaj mult mai simpatic: Ratoncito Pérez, șoricelul măseluță!

  3

   

 4. Aţi încercat tapas? Numele acestor gustări servite între mesele principale provine din „tapa” care înseamnă „capac” sau „acoperiș”. Se spune că, în Spania de altă dată, paharele erau acoperite de o bucată de pâine pentru a împiedica accesul muştelor. În timp, a devenit un obicei ca paharele să fie acoperite de câte o gustare.

  4

   

 5. La mulţi ani, Spania! Pe 12 octombrie, spaniolii sărbătoresc Ziua Hispanităţii, ziua în care Columb a descoperit America, iar cultura lor a ajuns peste ocean. În aceeaşi perioadă, are loc unul dintre cele mai grandioase festivaluri din această ţară: „Las Fiestas del Pilar”, în Zaragoza. Sărbătoarea începe cu o săptămână înaintea zilei naţionale, timp în care, în faţa catedralei din centrul oraşului, este contruită o piramidă din flori, ce poate atinge şi 15 metri înălţime. 

  5

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,
11-10-2013
Plata securizata