Adevărul.ro : „Academia de Traduceri susţine integrarea profesională a tinerilor”
Sursă: Adevarul.
35 de studenţi şi masteranzi au beneficiat de stagii de practică în cadrul departamentelor de Project şi Account management, comunicare, marketing, limbi străine, vânzări. Succesul de care s-a bucurat programul de internship, din cadrul proiectului „Traducem Succesul”, a fost peste așteptările organizatorilor.
Pentru 2015-2016 au fost create încă 100 de stagii de practică, iar 2 studenţi au primit oferte de angajare, după finalizarea studiilor, în cadrul departamentului de Comunicare şi Project Management.
Lansat la începutul anului 2015, programul a debutat cu semnarea protocoalelor de colaborare cu Facultatea de Limbi și LIteraturi Străine, Universitatea din București, şi Academia de Studii Economice. Fiecare student a fost evaluat individual în cadrul unui interviu în care au fost analizate abilitătile acestuia, planurile de viitor, domeniile care îl pasionează cu scopul de a-i sugera un post în departamentul potrivit pentru acesta, care să îi placă şi să îl motiveze să câstige cât mai multă experienţă şi să dezvolte abilităţi noi. A urmat o sesiune de informare în care studenţii s-au familiarizat cu departamentele companiei şi sarcinile viitoare ale acestora, stagiul efectiv de practică sub îndrumarea unui tutore, evaluarea internshipului şi a studenţilor.
Beneficiile studenților de a participa la stagiile de practică oferite de Academia de Traduceri sunt foarte multe: posibilitatea angajării full time în cadrul companiei, după finalizarea studiilor, stagiul de practică efectuat va fi considerat de viitorii angajatori ca experienţă profesională, dezvoltarea abilităţilor profesionale noi, posibilitate de a lucra într-o echipă tânără, creativă, dinamică, orientată către performanţă etc. În cadrul programului de internship, studenţii cu rezultate deosebite beneficiază de o ședinţă de coaching, orientare şi consiliere profesională în carieră sau pentru o afacere pe care doresc să o inițieze, în care se discută despre planul acestora de dezvoltare personală și profesională în baza unei analize SWOT, a pasiunilor, abilităților și a domeniilor care le plac.
Motivația Academiei de Traduceri de a se implica în proiecte dedicate tinerilor vine din dorința de a împărtăși din experiența membrilor echipei care s-au dezvoltat profesional împreună cu compania. Fondată în 2005, de către o traducătore de 21 de ani, Academia de Traduceri și-a încurajat permanent toți colaboratorii să pună accent pe dezvoltarea personală și profesională continuă, pe pasiune în ceea ce fac și pe faptul că orice problemă are o soluție.
Unul dintre obiectivele generale ale Academiei de Traduceri este integrarea profesională a tinerilor. Printre obiectivele specifice ale programul de internship se numără integrarea profesională a studenților pe piața muncii din România, încurajarea tinerilor să înceapă și să dezvolte o carieră de succes în România și descurajarea plecării acestora în alte țări pentru a munci. Prin proiectele dedicate tinerilor, organizatorii doresc să contribuie la creșterea economică și prosperitatea României prin crearea locurilor de muncă și a stagiilor de practică, să încurajeze și alte companii să ofere programe de internship.
Iată ce spun studenții care au participat la stagiile de internship:
„A fost o experiență plăcută și foarte importantă pentru mine deoarece am învățat lucruri noi, care mă pot ajuta pe viitor și acum sunt mai sigură pe mine. Ma bucur că am dobândit mai multe cunoștinte profesionale, dar și că am rămas prietenă cu câteva persoane dragi” a declarat Paula Dascălu, unul dintre studenții care s-au bucurat de avantajele stagiului de practică organizat de Academia de Traduceri.
Drăghici Andreea ne mai spune și că „este important ca un student să aibă experiență atunci când se angajează, ținând cont că cerințele angajatorilor cresc pe zi ce trece […] Astfel de stagii de practică îi ajută pe aceștia să învețe lucruri noi și să își descopere și dezvolte abilitățile și competențele”.
„Ceea ce a facut Academia de Traduceri este de a deschide o nouă perspectivă, o noua șansă pentru tinerii studenți, […] aceștia punând un accent deosebit pe succesul clienților săi. Cei din echipă își dedică o parte din timpul lor și pentru tinerii practicanți, aflați la început de drum.” a continuat Daiana Crîmpiță.
Academia de Traduceri a fost fondată în 2005 de o traducătore în vârstă de 21 de ani. Astăzi este cea mai mare echipă de traducători din România. Compania contribuie zilnic la succesul clienților săi, oferind servicii complete de traduceri si interpretariat în/ din orice limbă, indiferent de domeniu.
Cei peste 300 de traducători autorizați oferă servicii profesionale certificate ISO și conform Standardului de Calitate European 15038, facilitând comunicarea între oameni, indiferent de limba pe care aceștia o vorbesc.